Kick-off in Den Haag 8 oktober 2016

“Als je een positieve instelling hebt, dan kom je er wel!”

Vorige week zaterdag stonden vier Syriërs en een Bengali met De IntegratieCaravan op het Loosduine Hoofdplein om het gesprek aan te gaan met voorbijgangers over alledaagse dingen.  Onder genot van een warm kopje koffie of thee, werden dingen besproken zoals “Wat voor tips hebben jullie over de Nederlandse cultuur?” en “wat brengt jou naar dit plein?”.

Er werden mooie gesprekken gevoerd over hoe belangrijk het is om de Nederlandse taal te spreken. Maar zoals een Haagse inwoner treffend zei : “Makkelijk is het zeker niet want Nederlands is ook wel een rot taal om te leren.”  Verder werd door menig voorbijganger op het hart gedrukt dat de Nederlanders best open staan voor vluchtelingen, maar dat de eerste stap van contact wel soms van de andere kant moet komen. “Nederlanders kijken soms eerst een beetje de kat uit de boom, maar staan wel open voor een praatje.”

Al met al was het een erg geslaagde middag en zijn we heel gemotiveerd om hiermee door te gaan. Check onze agenda om te zien waar we de volgende keer heen gaan!

dsc_5909-2 dsc_5907-2 dsc_5897-2 dsc_5882-2 dsc_5865-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s