Integratiecaravan bezocht Middelburg

In alle vroegte vertrokken we met onze caravan richting het zuiden; op weg naar Middelburg! We stonden op het plein met uitzicht op een prachtig paleis, wat een mooie stad! De mensen waren ontzettend vriendelijk en we hebben heel veel praatjes gemaakt.

Sommige oudere mensen vertelden over de Tweede Wereld Oorlog en hoeveel impact dat heeft gehad op hun leven. Andere mensen die de oorlog niet zelf hadden meegemaakt waren heel geïnteresseerd in onze verhalen. Hoe zag het leven in Syrië eruit voor de oorlog? Hoe is het om voor het geweld te moeten vluchten en alles op te moeten geven? Hoe is het om hier in Nederland een bestaan op te bouwen? Dat soort vragen.

We hebben ook een aantal jongeren gesproken, sommigen kwamen uit België en waren zelfs tijdens hun weekendje weg bereid om wat tijd met ons door te brengen. Met de allerkleinsten hebben we met stoepkrijt getekend en een boodschap achtergelaten voor Middelburg: From Syria with Love.

dsc_6021 cropped-dsc_5990.jpg dsc_6026

dsc_5965 dsc_5978 dsc_5988 dsc_6061-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s