Ontmoet de Syriërs: Wael

Ik ben Wael, 22 jaar en samen met een paar andere Syriërs uit de werkgroep van Th Hague Peace Projects hebben we het plan van de Integratiecaravan uitgewerkt omdat we vinden dat we dit echt nodig hebben. Wacht niet tot de Nederlanders naar jou komen, zet zelf de eerste stap. Hier is alles anders en dat is soms best moeilijk. We kunnen niet integreren zonder de support van de Nederlanders.

Het leuke van dit project is dat je mensen kunt vertellen over het Syrië van voor de oorlog. Veel mensen kennen het land alleen maar van de verhalen over oorlog, maar we hebben een hele rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn veel misverstanden, ook over waarom wij hier zijn.

We krijgen veel positieve reacties op ons initiatief, mensen vragen ons heel veel en vinden het een mooi gebaar dat wij de moeite nemen om hun te leren kennen. Eén mevrouw vond het zo boeiend dat ze naar huis ging om ook haar dochter te halen. Ik heb veel geleerd over de omgang met Nederlanders. Eén van de eerste lessen was om niet verlegen te zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s