Het Project

De IntegratieCaravan

Wij, een groep van voornamelijk Syrische vluchtelingen rijden in onze caravan naar verschillende steden in Nederland omdat we kennis willen maken met ons nieuwe land en de inwoners en om gesprekken op gang te brengen. Ook kunnen Nederlanders persoonlijke verhalen horen van de vluchtelingen waarover zoveel in het nieuws over gesproken wordt. Weet jij bijvoorbeeld hoe het is om in Nederland een nieuw leven op te bouwen? Wat we hebben geleerd over Nederland en wat we met elkaar gemeen hebben?

Wij geloven dat een gezonde samenleving een samenleving is waar mensen met elkaar kunnen praten, ongeacht hun verschillende achtergronden.

Waarom een IntegratieCaravan?

De IntegratieCaravan is een project dat is bedacht en opgezet door Syrische vluchtelingen in samenwerking met The Hague Peace Projects. Wij vinden het belangrijk vluchtelingen zelf de regie kunnen nemen over hun toekomst hier in Nederland, over hun integratie en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Dit project draagt bij aan de volgende punten:

  • Wij kunnen op een leuke manier hun Nederlands oefenen, wat bijdraagt aan integratie.
  • Wij krijgen zelf de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan integratie.
  • Wij krijgen de kans ons netwerk te verbreden door te praten met Nederlanders, maar ook met organisaties en instanties die betrokken zijn bij dit project.
  • Stereotypes en vooroordelen kunnen weggenomen worden.
  • Ze komen op plekken waar mensen normaal gesproken niet snel met vluchtelingen in aanraking komen.
  • Dialoog draagt bij aan sociale cohesie.

s11Wie wij zijn:

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers met verschillende nationaliteiten, op dit moment voornamelijk uit Syrië. We zijn trots dat de IntegratieCaravann het resultaat is van onze eigen ideeën en inzet. Sinds januari 2016 nemen wij deel aan een werkgroep van The Hague Peace Projects. Dit is een vredesorganisatie die gelooft dat conflicten niet worden opgelost met geweld en kracht, maar door dialoog en onderlinge samenwerking. Ze draagt bij aan kennis over de achterliggende oorzaken van oorlog en geweld, en betrekt vluchtelingen bij het zoeken naar vreedzame oplossingen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door WIJDOENMEE en VluchtelingenWerk Nederland.

wijdoenmee-nu

Advertenties